Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, August 27, 2012

LUNA PLINĂ ÎN PEŞTI, 31 august 2012, ora 16:58


   La ora 16:58 se formează aspectul de Luna Plină pe axa Fecioară-Peşti (gradul 8:34) casele II-VIII.  Este a doua Lună Plină apărută în aceeaşi lună calendaristică şi poartă denumirea şi de “Lună Albastră”. Este o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Fluxul de energie este maximă, crescând sensibilitatea organismului, amplificând stările negative, tendinţele dominatoare, tocmai de aceea este important să ne hrănim gândul cu mulţumire, cu bucurie.
    Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18ore) dar şi după acest moment. În momentul de Lună Plină este bine să nu luăm decizii, să evităm conflictele de orice fel, să fim atenţi la accidente de orice fel.
   Luna Plină pe axa Fecioară – Peşti ne oferă lecţii legate de purificarea fizică şi spirituală. Restricţiile de orice fel vin acum pentru a orienta atenţia către interior. Suntem ajutaţi să apreciem valorile spirituale şi în acelaşi timp să ne orientăm cunoaşterea către ajutorul celorlalţi. Opoziţia dintre Lună şi Soare pe axa  II-VIII pune în prim plan resursele, câştigurile de orice fel dar şi activităţile ce ne fac capabili să acumulăm lucruri materiale. Suntem puşi în faţa transformării la nivel: emoţional, spiritual şi material. Este momentul în care ne aflăm în conflict cu noi înşine, Destinul ne pare potrivnic, răspunsurile par a întârzia să apară, cu cât căutăm mai mult în exterior cu atât vom simţi că ne aflăm în stare de derivă. Există  acum tendinţa de renunţare, de refuz, experienţele dure ale vieţii ne copleşesc până la epuizare.
    Aspectul de trigon dintre Soare şi Pluton determină voinţa, optimismul de a depăşi obstacolele, de a ieşi din zona de confort personal şi să ne dedicăm celorlalţi, primim acum energia necesară pentru a  învinge starea de neputinţă.  Este o perioadă în care sunt favorizate acţiunile puse în slujba celor neputincioşi, punând accent deosebit pe renunţarea materială în favoarea câştigului spiritual.
   Mercur aflat în opoziţie cu Neptun aduce în viaţa noastră evenimente care  ne perturbă atenţia, concentrarea pe activităţile cu adevărat importante pentru viaţa noastră. Este o stare de teamă, de frică că nu vom reuşi să finalizăm acţinile începute până acum, avem stări psihice inexplicabile şi lipsa de precauţie lăsându-ne într-o zonă a emoţiilor exagerate. Mercur realizează careuri cu Nodurile Lunare şi cu Lilith aflată în conjuncţie cu Nodul Sud Lunar. Suntem acum într-un conflict deschis, nu ne mai putem ascunde în spatele cuvintelor, a venit timpul să ne exprimăm durerea, dar este o exprimare ce ne duce într-o zonă de disconfort, de nelinişte şi realizăm că nu este aceasta cea mai bună soluţie, chiar dacă sentimentul că putem să ne facem dreptate acum, clocoteşte permanent în mintea noastră. Vom percepe emoţiile, vizavi de celălalt, la un nivel mult mai profund. 
     Marte aflat în aspecte armonioase cu Luna Plină ne arată că suntem capabili de mari realizări, dacă punem în valoare energiile fizice şi mentale. Există şansa acum de a dezvolta cunoaşterea în domeniul spiritual, primind puternice influxuri din astral. Avem curajul şi puterea de a face faţă celor mai mari încercări reuşind să depăşim obstacolele.
    Jupiter aflat în casa a V-a a momentului, în semnul Gemeni, realizează careuri cu Luna şi Soarele. Relaţiile cu sexul opus reprezintă o sursă a dezamăgirilor, prin incapacitatea de a ne orienta energia într-un mod benefic.
     Există în această perioadă tendinţa spre risipă, datorate jocurilor de noroc sau de pe urma speculaţiilor, pierderi financiare suferite ca urmare a unor investitii necugetate, calcule eronate. Pagubele sunt provocate şi de încrederea prost investită, de trădări, excese, disimularea adevăratelor motive, judecăţi neîntemeiate atât cu privire la propria persoană cât şi la adresa altora. Trebuie acordată o atenţie deosebită sănătăţii, existând acum predispoziţia către accidente vasculare soldate cu moartea sau infirmitatea pe viaţă.
   Relaţia de careu dintre Venus (casa aVII-a) şi Saturn (aIX-a) aduce interdicţii , dezaprobare, anulări sau nefericiri cauzate în relaţiile de parteneriat. Afacerile cu străinătatea sunt surse de neplăceri şi probleme, iar neînţelegerile juridice şi parteneriatele încheiate acum pot produce pagube destul de însemnate.
     Chiron aflat în conjuncţie cu Luna Plină în Peşti amplifică emoţiile ce sunt resimţite acum într-un mod profund, exprimarea propriilor trăiri se face într-un mod dificil. Se produce acum un dureros proces de transformare interioară ce ne poate schimba perspectiva asupra vieţii. Este un proces foarte important acum pentru autocunoaştere, redescoperire chiar dacă  există tentaţia de a respinge adevărul despre noi înşine. Este o stare de revoltă interioară menită să ne aducă în starea de a învăţa să ne iertăm, să iertăm, să ne iubim şi să iubim. Învăţăm să acceptăm viaţa aşa cum este ea, resimţind emoţiile celuilalt. Înţelegem acum lucrurile  mai mult cu inima decât cu mintea.
     Ascendentul momentului de Lună Plină se află în semnul Capricornului, pe gradul 10:03, semn de pământ, cardinal ce aduce stabilitate, metodă şi spirit practic în acţiunile întreprinse acum. Atitudinea şi gesturile sunt induse de raţiune, prezentând aversiune pentru orice formă de constrângere. Suntem supuşi încercărilor ce pot declanşa trăiri emoţionale intense pe care însă, vom şti să le ascundem destul de bine de ochii lumii.
     Simbolul  sabian pentru gradul ascendentul în Capricorn “Un albatros mâncând din mâna unui marinar”. Acest simbol ne prezintă un tablou ce extinde idealul de pace şi fericire prin cultură, astfel încât el include acum toate organismele vii de pe această planetă. Puterea unei astfel de culturi a inocenţei şi compasiunii generează încredere pretutindeni.
    Cu Luna Plină în Peşti pe gradul 8:34, pentru cei născuţi în semnele mobile: Fecioară, Peşti,  Gemeni şi Săgetător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai puternic decât ceilalţi, acest lucru este valabil şi pentru nativii care au axele principale din harta natală (ascendentul, descendentul, Mijlocul Cerului) sau orice altă planetă personală, în jurul gradului 8.
    Este o Lună Plină ce ne ajută să dezvoltăm potenţialul de conştiinţă şi desăvârşire, acum avem viziunea acestei evoluţii, auzim chemarea. Este o Lună Plină ce cheamă oamenii către renaştere.
    Să renaştem în lumină!
       Mult succes!

No comments:

Post a Comment