Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, May 19, 2013

Uranus în careu cu Pluton – 21 mai 2013




    ” Plângeți-mă dar nu mă consolați, sunt dureri care nu se pot alina. De ce după atâtea visuri frumoase o deșteptare atât de amară?”    Iulia Hasdeu

           În data de 21 mai 2013 se împlinește aspectul de careu dintre planeta Uranus aflată în semnul Berbec și planeta Pluton retrograd aflat în semnul Capricorn. Acest aspect este al treilea din seria de 7 aspecte de careu dintre Uranus și Pluton desfășurate în perioada iunie 2012 martie 2015.
          Uranus este privit ca simbol al regenerării primordiale care aruncă și tranformă totul, tinde către absolut și indică focalizarea vieții interioare. El oferă dinamismul, sufletul nepotolit pentru care nu există imposibilul (guvernează zodia Vărsătorului). Uranus este lipsit de iluzii, el oferă cheia încercărilor ce nu pot descuraja, activează vise ce aparțin viitorului fiind călăuză pe drumul cunoașterii.
Uranus reprezintă imprevizibilul, ruperea dureroasă de origini, el poate provoca abandonul rutinei dar poate dezvolta efortul către conștiința cea mai înaltă. El ne dă posibilitatea de a ne orienta către nou, către original, neobișnuit. El devorează prin neprevăzut, pulverizează subit lucrurile de care chiar nu mai avem nevoie pe calea evoluției noastre.  Este necesară forța lui Uranus pentru a străbate barierele minții conștiente. Influența acestei planete se poate manifesta sub forma distrugerii, dar când opunem rezistență influenței sale, Uranus dezrădăcinează vechiul mod de a fi al ființei, mătură tot ce nu ne mai este folositor în viața noastră tocmai pentru a lăsa loc unei noi organizări fie în plan personal, fie în plan social.
          Hades, la romani - Pluton, se confundă cu adâncurile pământului, cu zgomote amenințătoare, cu fatalitatea simbolizând prezența judecătorului nevăzut. Apare ca fiul mai mic al lui Saturn –Cronos, dar și fratele lui Jupiter și Neptun. Elenii îl imaginau pe Pluton domnind pe un tron negru și auriu cu furca, dându-i puterea asupra celor două lumi; cheia care îi permite să deschidă sau să închidă. Pluton este cel care găzduiește iarna plantele sub formă de semințe și toată avuția de minerale și metale.
          Pluton este privit ca un simbol al începutului și încheierii fazelor vieții, al schimbărilor forțate. Această planetă aduce cristalizarea și focul din adâncurile inconștientului. Este considerat octava superioara a lui Marte, el stimulează rolul virtualității. Reprezintă spiritul forțelor creatoare și regeneratoare.
         Pluton are întotdeauna ceva de ascuns, ceva subtil, el dezvoltă ideea de conștiință. Simbolizează sămânța care cade în humusul format din rămășițele dizolvate ale plantelor la sfârșitul ciclului anual al vegetației. Pluton ne eliberează de trecut, el activează cerințele interioare, cristalizează conștiința mai ales prin intermediul viselor. Ne obligă să acceptăm probele ce țin de suflet, să conștientizăm înțelegerea secretelor, să ne purificăm pentru o nouă viață. Pluton ne deschide poarta către desoperirea marilor secrete pentru împlinirea spirituală, ne dă forța de a înfrunta necunoscutul, de a ne metamorfoza după starea de confuzie, de decădere. Este judecătorul ce nu poate fi înșelat, el ne deschide drumul către revelațiile superioare și ne atribuie șanse de neimaginat.
          Aspectul de careu dintre Uranus și Pluton, viața interioară și exterioară este profund dinamizată astfel încât nu vom simți acțiunile asupra propriei persoane ca fiind radicale. Uranus este originalul, excentricul, distructivul; Pluton reprezintă crizele de conștiință, aduce la suprafață tot ce este pregătit pentru eliminare și distrugere. Acest aspect de careu dintre cele două planete indică dificultăți, starea de criză venită ca o provocare pe calea transformării, a schimbării modului de a privi viața, lumea, relația cu noi înșine. Este un moment potrivit  pentru a schimba tiparele vechi de gândire, de acțiune. Se schimbă modul de a privi viața, propria evoluție în societate, în familie, în relații. Se schimbă stilul de viață prin organizarea propriului timp și a propriei conștiințe.
Semnul Capricorn este un semn axat pe siguranță, semnul Berbec aduce forța și energia focului, curajul, voința. Planeta Uranus aduce originalitatea, Pluton trasează linia dintre adevăr și minciună. Iată că acum suntem constrânși să ne schimbăm, să schimbăm ceva în mediul în care trăim, să acceptăm transformarea prin respect, prin sinceritate, curaj, prin strategii clare. Multe din organizațiile sociale, politice, guvernamentale vor traversa în această perioadă momente de declin prin care vor fi forțate să ia decizii de reorientare pe un nou drum. Este o perioadă de transformare inevitabilă. Cu siguranță că ar trebui să apară acel ceva  BUN ȘI ELIBERATOR... Dar, până acolo avem de schimbat, de acceptat că niciun salt, nici-o evoluție nu se poate face până când nu ne debarasăm de tot ce este viciat, de tot ce ne limitează gândirea, de tot ce ne face să ne fie frică. Pănă în 2016 avem de transformat, de reconstruit, de ridicat permanent, până când vom reuși să ne reclădim o fundație solidă, trăind până la urmă momentul de eliberare.
       Frica de schimbare există și va exista în continuare, dar este deosebit de necesar să conștientizăm necesitatea transformării, a eliberării de vechile structuri mentale.
          Planeta Pluton aduce transformarea în structurile cele mai profunde ale ființei și este vorba de o transformare pe timp îndelungat. Acum... evenimentele se derulează rapid, practic nu mai avem timp să ne sondăm sufletul, să analizăm un eveniment dur de viață, că vine următorul eveniment care riscă să ne destabilizeze  la nivel mental și nu numai. Ne simțim dezorientați, luați pe sus de destin, propria direcție alterneză de la starea de calm relativ la starea de agitație, de nervozitate greu de stăpânit. Senzații acute de nesiguranță ne dezintegrează, ne desprind de planul concret. Dar, odată ce ne-am așezat pe direcția noastră, pe drumul bine ales, pe noua structură (fie că este vorba de planul personal, fie social), vom avea starea de un nou  spirit, de eliberare, de liniște distrugând zidurile fricii, ale egoismului, starea de singurătate în mijlocul furtunii.
          Cu siguranță că acest careu dintre planetele Uranus și Pluton retrograd, respectiv în semnele Berbec și Capricorn, trebuie să ne aducă ceva important prin trecerea de la debusolare la starea de eliberare, ne dă puterea de a construi pe un nou fundament. Perioada cuprinsă între anii 2012 -2016 este de determinare și efort la care contribuie voința, forța, curajul de a construi, de a lupta pentru supraviețuire (calitatea Berbecului) dar prin care vom înțelege că dincolo de lumea subterană, de deșeurile psihice care ne influențează în mod subtil, degradant, există starea de originalitate, de iluminare. Este o perioadă deosebită în care noi, oamenii, vom învăța să fim din nou împreună, să conștientizăm că facem parte din marea familie de pe Terra.
          Planeta Neptun aflată în domiciliu în semnul Pești aduce sentimentul de compasiune, solidaritate și spiritualitate, reprezintă grația divină, credința. Saturn retrograd (guvernatorul semnului Capricorn) aflat în acest moment în semnul Scorpionului este învățătorul, reprezintă efortul, el aduce starea de presiune pentru a trezi în noi natura profundă.
           Aspectul de trigon dintre Saturn și Neptun din această perioadă, ne dă direcția evoluției către spiritualitate, ne susține dincolo de tenebre, de starea de cădere. Suntem într-un moment de redimensionare, de trezire, vedem acum prețul plătit pentru atașamentele noastre care ne-au tras în jos, ni se revelează aspecte de care poate că nu suntem prea mândri dar prin care, în mod intuitiv, observăm necesitatea derulării acelor aspecte din viața noastră în sensul creșterii în direcția spirituală. Primim inspirația, luciditatea, starea necesară pentru a reporni la drum, pentru a ne ancora în realitate.    Simțim acum că direcția este bună, nu o vedem, nu este ceva concret dar tot ce vine acum spre noi în mod dureros, reușim să transformăm în direcția noului... Eu.


    „Toți avem nevoie de o stea la orizont care să ne îndrume, pentru ca niciun moment să nu uităm în ce direcție mergem. Cel mai puțin important este să o atingem. Fericirea se află de-a lungul drumului, nu la finalul acestuia.”

No comments:

Post a Comment