Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, August 31, 2013

Luna Nouă în semnul Fecioarei, 5 septembrie 2013, ora 14:36’



     ”Ceea ce am mai bun în mine se datorează suferinței. Nu o iubesc, dar nici nu o condamn”

          Luna Nouă  reprezintă momentul în care Luna se află în mod direct între Pământ şi Soare şi nu va fi vizibilă de pe Pământ. Luna Nouă este aspectul de conjuncţie între Soare şi Lună în acelaşi semn zodiacal. Momentul de Lună Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor lunii,  care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Energia  este minimă astfel că este potrivit să nu acţionăm acum. Influenţa Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte ( cam 18 ore) dar şi după acest moment.
          Luna Nouă în data de 5 septembrie 2013 are loc în semnul Fecioarei la grad 13:04, casa a IX- a.  Este vorba de metodă, de organizare, gândire practică, raţională. Suntem mult mai orientaţi către suflet, analiză, căutăm echilibrul, ne retragem din agitaţia cotidiană . Acum percepem cu intensitate prezentul, din acest motiv riscăm să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne în detalii minore, criticăm mai mult.
          Este vremea experimentării , este momentul plantării noilor seminţe, a unui nou început. Avem şansa să ni se împlinească  dorinţele propuse în această perioadă de Luna Nouă. Suntem deschiși către Dumnezeu, simțind dorința de a explora dincolo de ce este palpabil. Sunt favorizate relațiile cu mentorii, profesorii, căutarea superioară, provocările ce țin de educația superioară. Ne schimbăm acum percepția despre ceea ce suntem, aflăm că putem învăța mult mai mult decât știm sau credem că știm.
          Luna Nouă aflată la grad 13, mesajul acestui grad:”Un politician influențat învinge o stare de isterie politică.”  Este vorba de concentrarea nevoii colective de ordine și independență structurală într-un personaj ce întrupează răspunsul la această nevoie. 
          Ascendentul Lunii Noi se află la grad 12:35’ în Săgetător. Suntem mai joviali, generoși, dinamici, deschiși către ceilalți oameni. Acum ne dorim să experimentăm situații noi de viață, putând apărea evenimente menite să ne schimbe modul de a privi relația de parteneriat sau de cuplu în care ne aflăm. Jupiter, guvernatorul semnului Săgetător, se află în casa a VII a mariajului, parteneriatelor. Jupiter se află în sextil cu  Luna Nouă dându-ne starea de optimism, puterea de a alege o nouă cale și de a ne desprinde de o situație  mai puțin plăcută care s-a derulat până acum în cuplu. Totul se manifestă ca o eliberare, o împăcare cu propriul suflet.
          Planeta Mercur se află în domiciliu aducând abilitatea de a învăţa cu uşurinţă şi de a ne orienta mentalul către studiul ştiinţelor oculte. Capacităţile intuitive sunt foarte dezvoltate acum. Este o perioadă de retragere în Sine în care vom descoperi comori nebănuite, mentalul este mult mai puternic, atenţia şi concentrarea dau forţă planurilor pe care ar fi bine să le punem în practică odată cu perioada de creștere a Lunii. Este bine să ne deschidem mental şi afectiv, pregătindu-ne terenul pentru punerea în aplicare a noilor acţiuni odată cu perioada de creştere a Lunii, a doua sau a treia zi după Luna Nouă, când faza de energie minimă este depăşită. Este foarte important să le dăm o direcţie dorinţelor noastre. Răspunsurile le avem, mesajele au început să ne asalteze odată cu conjucţia superioară dintre Soare şi Mercur din semnul Fecioarei, în data de 24 august. Luna Nouă ne aduce acum oportunitatea, deschiderea către o nouă strategie, acum primim imboldul de a ne deschide mental, de a lăsa energia să ne inunde devenind tot mai conştienţi de calea aleasă. 
          Lilith în casa a VII-a mariajului, a relațiilor interumane și a dușmanilor pe față. Aspect ce predispune la iluzii, concepții greșite legate de mariaj, de parteneriate. Apare acum conflictul între dorința de a ne implica într-o relație sau de a alege să fim liberi, independenți.
     Chiron aflat pe casa a III-a a momentului de Lună Nouă aduce importanța conştientizarii că a comunica, a transmite exact ce ne doare este calea spre vindecare. El ne ajută să descoperim ( prin suferinţă) adevăratul drum, ne spune, prin situaţiile cu care ne vom întâlni, unde am greşit aducându-ne faţă în faţă cu sufletul. Suntem deschişi acum către vindecarea profundă, către iertare, reuşind să realizăm armonia dintre suflet-minte-corp. Chiron este retrograd acum, suntem ajutaţi să empatizăm cu celălalt, să vedem nevoile, dorinţele lui, să ne conectăm la sufletul celuilalt şi chiar să intervenim la timp pentru a-l ajuta. Descoperim valoarea cuvântului, importanța acestuia în atingerea liniștii și împăcării cu noi .
        Marte (aflat în semnul Leului, casa VIII- a morții și renașterii) în careu cu planeta Saturn (în Scorpion, casa XI-a casa idealurilor, a prietenilor) poate predispune la  neînțelegeri, acte pripite, sentimente de cruzime, de răzbunare. Este o perioadă în care pot surveni afecțiuni inflamatorii, răniri, căderi și accidente, pericole din partea dușmanilor.  Există predispoziția către conflicte de stat, revolte sociale. Marte aflat în casa a VIII-a poate predispune la moarte violentă, pierderi de natură juridică sau financiară. Există, în această perioadă, riscul de producere a incendiilor.
        Pluton intră în mers direct, în data de 20 septembrie, în semnul Capricorn. Pluton retrograd a adus evenimente de viață care ne-au pus față în față cu trecutul, cu evenimente ce s-au cerut neapărat lămurite, finalizate. A fost o perioadă în care am conștientizat și încă conștientizăm că cel mai înțelept ar fi să lăsăm trecutul în urmă și să ne adaptăm prezentului.
          Pluton în casa a I-a în opoziție cu Lilith ( în Rac, casa VII) ne dă neîncrederea în propria persoană că am putea totuși să schimbăm ceva în relația de cuplu. Suntem tentați către autodistrugere, lipsă de stăpânire de sine, agresivitate. Avem tendința de a ne implica în relații cu caracter meschin, inferior care ar putea să provoace decăderea sufletului. Pot avea loc acum transformări destul de drastice, dar ne putem ridica în mod miraculos dacă nu privim în trecut, dacă lăsăm orice dorință de răzbunare la o parte. Ne  redresăm prin ambiție, prin meditație, rugăciune, plimbări în natură. Trebuie multă cumpătare și căutarea armoniei.
       Jupiter se află în conjuncție cu steaua fixă Sirius din constelația Canis Major (Cîinele Mare). Se spune că această constelație dăruiește o inimă plină de credință și caritate, dar și pasiuni violente. Kabaliștii consideră această constelație ca fiind în legătură cu litera ebraică Tzaddi și cu a XVIII- a Arcană majoră ”Luna” ce reprezintă minciuna, înșelăciunea,  temeri care vin din trecut ca urmare a suferințelor din trecut.  Însă, la momentul potrivit, putem găsi ieșirea din impas, până atunci este cel mai bine să evităm pericolele, nu să ne luptăm cu acestea.
         Au existat sanctuare închinate lui Sirius în Egipt, Persia, Roma și Grecia. Se pare că numele vine de la Zeul egiptean Osiris. Constelația  ”Câinele”  este asociată simbolic cu constelația ”Canis major” și cu steaua Lucinda Sirius încă din mileniul III înainte de Ch. Este singura stea a cărei hieroglifă, un câine, apare scrisă pe monumentele și templele aflate pe tot cuprinsul Țării Nilului. Era considerată ”Câinele de pază ” a anotimpurilor, apariția ei la orizont înaintea răsăritului Soarelui (după mai multe luni de absență) se petrecea la mijlocul lunii iulie și coincidea cu revărsarea Nilului. 
          Persanii aveau diferite nume pentru Sirius: Câinele Conducător, Steaua Sudului sau Creatorul Prosperității.
         La romani, simbolul pentru Sirius este un șacal sau un cap de câine, reprezentând păzitorul orizontului vizibil și al solstițiilor, fiind Zeul Vănătorii. O mai numeau Custos Europa, făcând aluzie la legenda Taurului care neținând seama de vigilența Câinelui, a răpit-o pe Fecioară (Europa).
      Influența generală a stelei Sirius este Jupiter- Marte, dăruind onoruri, renume, bogății, loialitate, pasiune, dar și pericol de mușcături de câine.  Astfel că această conjuncție dintre steaua Sirius cu planeta Jupiter la Luna Nouă din
5 septembrie 2013, predispune la succes în luarea deciziilor legate de parteneriate, primim ajutor din partea persoanelor cu putere de decizie, suntem atrași de locașurile de cult, călătorim mai mult .
         Neptun în conjuncție cu steaua Fomalhaut aflată în Constețalia ”Gura Peștelui” ( alfa Piscis Austrinius).  Este o stea roșiatică cunoscută ca fiind cea mai strălucitoare stea așezată la picioarele Vărsătorului. Mai este numită ”Struțul” sau ”Thallia” în atlasul Borgian. Una dintre cele patru stele regale ale vechii Persii, în urmă cu 5000 de ani apărea la orizont odată cu solstițiul de vară. În jurul datei de 599 î. De Ch. Era obiectul adorării în templelezeiței demeter din Eleusis, existând credința că această stea conferă înțelepciune, noroc, putere.  Steaua Fomalhaut este una din cei patru gardieni ai cerului, sau Arhanghelii stelelor, la un moment dat ele au marcat cele două echinocții și două solstiții : Mihail reprezentat de Aldebaran sau Păzitorul Estului; Gabriel de Fomalhaut  sau Păzitorul Sudului, Rafael   reprezentat de Regulus este Păzitorul Nordului și Oriel  reprezentat de Antares Păzitorul Vestului. Mult timp, Regulus (îngerul sănătății) a fost considerat gardianul Suprem,  se pare însă că rolul lui Gabriel (Fomalhaut) , în nașterea lui Isus a schimbat această ierarhie, marcând un nou stadiu în evoluția spirituală a omenirii.
        Acest aspect de conjuncție dintre steaua Fomalhaut și planeta Neptun în semnul Pești, aduce idealuri înălțătoare, resurse care să ne dea capacitatea de a transcede, de a trece dincolo de latura materială a existenței, atingând în mod miraculos lumina pe care numai sufletul care este pregătit să atingă esența Divinității, poate să se învăluie în nimb. Este un moment deosebit în care, întregul Univers ne îmbrățișează cu energia lui uluitoare trimițându-ne, nu acolo unde vrem noi de fapt să mergem, ci în direcția care a fost aleasă inițial în planul superior. Avem parte acum de revelații, ne vom retrage cu uimire în liniștea sublimă din propriul suflet unde nu pătrunde tristețea sau orice fel de durere.
          Cu Luna Nouă aflată la gradu 13:04, cei născuţi în jurul datei de 5
 (plus sau minus trei zile) în zodiile mobile: Fecioară, Pești, Gemeni, Săgetător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 13 din aceste semne.

          ”Chiar dacă un individ aspiră către perfecțiune, el trebuie să suporte opusul intențiilor sale, pentru a deveni astfel complet.” C.G. Jung
         

No comments:

Post a Comment