Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, August 15, 2016

Luna Plină în zodia Vărsător



„A trăi înseamnă a te vindeca și a te reînnoi în fiecare zi, dar și a te regăsi și recuceri.”  Henri Frederic Amiel

          Aspectul exact de Lună Plină în semnul Vărsător se formează pe 18 august 2016, la ora 12:27’, la 25° 52’ și activează casele a IV-a și a X-a, axa familiei și a carierei, cu ascendentul în semnul Scorpion.  
          Energiile opoziției dintre Soare și Lună este un eveniment important care ne afectează propria individualitate dar și relația cu ceilalți, cu societatea. Luna Plină pe o axă ce corespunde familiei și carierei creează conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) și aduce la suprafața conștiinței sentimente înăbușite, trăiri, dorințe din trecut ce nu au fost exprimate, gânduri reprimate, ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, de anturaj. Luna Plină ne apare ca un test al propriilor valori și principii, aduce necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența personală. 
          Luna guvernează viața emoțională și sufletească și reprezintă tot ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Luna Plină aflată în casa a IV-a anunță schimbările dureroase ce au loc în legătură cu familia, locul natal, țara de origine, probleme ce vizează terenurile, clădirile, piața imobiliară, agricultura.  Lecția care ne este oferită acum vizează maturizarea rapidă prin armonizarea emoțiilor, împăcarea de Sine și obținerea echilibrului dintre rigiditate (casa a X-a, Capricorn) și instabilitate (casa a IV-a, Rac) dar și rostul iubirii primite și cea dăruită (axa Leu - Vărsător). Luna în Vărsător indică o emoționalitate puternic orientată către umanitate, către idealuri de salvare a omului și a mediului în care acesta trăiește.
          Soarele în Leu (domiciliu), casa a X-a, simbolizeaza autoritatea, șeful de stat, regele sau dictatorul,  forțele de ordine (poliția, armata), primul ministru, guvernul, superioritatea. Soarele este astrul vieții, a creației și iubirii, semnificând totodată creșterea și fertilitatea. Reprezintă Eul, personalitatea, dorința de putere, unicitatea ca individ. Fie că ne place sau nu, avem ocazia să aflăm acum ce ne dorim de la celălalt și cu cine avem de-a face, ce anume avem de înțeles în urma unor pierderi de natură materială, imagine publică, carieră dar și în plan sentimental, relațional. Suntem puși față în față cu situații de viață neplăcute dar care sunt suficient de puternice pentru a ne obliga să schimbăm direcția.
          Nodurile Lunare nu sunt corpuri astrale propriu-zise ci niște puncte virtuale, convenții astronomice reprezentând punctele de intersecție dintre orbita Lunii în jurul Pământului cu orbita Pământului din jurul Soarelui. Nodul Sud este în strânsă legătură cu viața anterioară, trecutul nostru iar Nodul Nord descrie obligația karmică, progresul nostru spiritual, menirea în această existență („În ce scop acționez?”). Axa Dragonului (Nodurile Lunare) sau axa evoluției reprezintă propria spirală evolutivă ascensională a individului. Aceasta este o punte între existenţa anterioară a sufletului şi structura lui prezentă (astrolog vedic Manik Ghand Jain). Se poate spune că Nodul Nord şi Nodul Sud reprezintă tranziţia sufletului din trecut în viitor prin prezent. Previziunile legate de Nodurile Lunare se fac în funcţie de experienţă şi cunoaştere dar şi în funcţie de planetele care guvernează zodiile în care se află ele. Aceste planete se pot întâlni sub denumirea de Regenţi Karmici sau Planete de Control Karmic (în astrologia vedică). Aceste planete au o implicaţie puternică în viaţa noastră, determinând evenimente importante (mai ales conjuncţiile). Jupiter și Mercur în conjuncție (Regenții Karmici) ne vorbește despre capacitatea de a vedea partea frumoasa a lucrurilor, a vieții, reușind să ne ridicăm mai presus de suferință, de pierderi. Spiritul este larg, suplu, în stare să judece drept, să-și formeze o judecată sigură, după o matură chibzuință astfel că avem șansa să luăm decizii corecte ce ne vor ajuta să ne împlinim menirea. Este un aspect astral care ne ajută la căpătarea unei înţelepciuni şi maturităţi legate de transformările care au loc acum, adaptându-ne mai uşor la cerinţele care apar.
          Venus în conjuncție cu Nodul Nord Lunar în Fecioară, casa a X-a, trigon Pluton (în Capricorn),  ne îndeamnă să folosim energia de care dispunem pentru a ne construi prezentul  şi a ne dezvolta noi calităţi de toleranță, altruism, sociabilitate având capacitatea să ne transformăm și să evoluăm împlinindu-ne astfel menirea prin cultivarea armoniei, artei, frumuseții vieții sociale, prin descoperirea unui nou drum în plan social, în carieră, relații. În acest scop vom întâlni persoanele de care avem nevoie pentru a ne urma propria cale.
          Uranus retrograd în Berbec este planeta mediatoare a aspectului de Lună Plină în Vărsător, fiind vorba despre energia care ne susține, ne arată o direcție, o soluție în acest moment. Uranus, ca și mediator, ne spune că rezolvarea la conflictele cu care ne confruntăm în acest moment ține de dărâmarea unor bariere, de acceptarea noului, a schimbării, renunțarea la anumite tradiții, tabieturi, atitudini învechite ce ne blochează evoluția ca individ și societate.        Uranus caracterizează tot ceea ce are legatură cu libertatea, inventivitatea, originalitatea, tehnologia, computerele, știința, mai ales electricitatea, viitorul, umanul din fiecare, spiritul de rebeliune și schimbarea. Uranus se află în casa a VI-a, a muncii și serviciului dar și a sănătății, a bolilor acute, a tratamentelor ocazionale și a dietei alimentare, medicina, alimentația, agricultura. Casa a VI-a, în astrologia mundană, reprezintă arhivele, clasa muncitoare, angajații din sectorul public, servicii ce deservesc populația: poliția, armata.   
          Uranus aflat în această casă astrologică aspectând favorabil Luna plină în Vărsător ne poate aduce soluții salvatoare legate de toate aceste domenii, aflarea unor informații importante, menite să ne ajute să găsim rezolvarea, oarecum neașteptată, la o situație critică cu care ne putem confrunta. Este important să fim deschiși la nou, la schimbare, la acceptarea unui nou mod de a gândi și acționa, eliberându-ne de constrângerile de orice fel, de oameni și situații de viață care ne limitează, ținându-ne departe de progres.
          Ascendentul în  Scorpion ne dă imboldul să conștientizăm ceea ce se află în ființa noastră, să aducem la suprafață traume, suferințe, să acceptăm că viața este mai mult decât scufundarea în tenebre și că ni se dă ocazia să ne ridicăm la lumină, după ce am luat cunoștință cu întunericul, fricile, dezamăgirile, trădările. Avem ocazia să observăm forța gândurilor, a emoțiilor, ceea ce face ca dorințele și speranțele noastre să fie îndeplinite sau dimpotrivă, ceea ce ne blochează, ne limitează propriile acțiuni. Zodia Scorpion semnifică moartea și renașterea, Pasărea Phoenix ce se ridică din propria cenușă, înfruntând moartea. Este șansa noastră de a renaște și a ne ridica mai presus de frici, de traume, pierderi de orice fel.
          Marte, guvernatorul Scorpionului, aflat în Săgetător și în conjuncție aplicantă la orb de 3 grade cu Saturn, în casa a II-a, ne conduce la  redescoperirea resurselor interioare, la o răsturnare a valorilor proprii și a credințelor personale. Această amplasare a celor „doi malefici” ai zodiacului ce aplică careu la Neptun retrograd ne aduce în vedere necesitatea de a schimba propriile valori. Fiind vorba de casa a II-a, a finanțelor câștigate prin munca proprie, poate conduce la  restricții financiare, pierderi survenite în  mod brusc, dureros, nedreptăți legate de salarii, sancțiuni în plan financiar.
          Se poate vorbi despre conflicte în care adversarii nu prea vor ține cont de legile scrise, luptând pentru o cauză destul de confuză. Marea problemă derivă din faptul că există riscul de a nu se dori acum să se mai stea acum la „masa tratativelor” fiecare în parte considerând că și-a exprimat destul de clar, până acum, punctul de vedere astfel că a venit momentul să acționeze.  Nu contează ce sacrificii și pierderi implică aceste decizii. Se poate vorbi despre starea de nemulțumire în legătură cu armata, poliția, activitățile sportive, relații la nivel internațional.  Este recomandat să folosim această energie în activități creative direcționându-ne gândirea și acțiunea către împăcare și echilibru cu ceilalți oameni. Lecții importante de învățat din acest aspect astrologic: răbdarea, toleranța, compasiunea, iubirea universală, iertarea, credința. 
          În acest moment de Lună Plină în Vărsător se formează configuraţia planetară  „Bumerang” unde focarul (sau „Degetul lui Dumnezeu”) este Jupiter și Mercur, planeta bumerang sau reacția este Chiron în Pești. Celelalte elemente sunt Uranus retrograd în semnul Berbec, în sextil cu Luna în zodia Vărsător, ambii în inconjuncție cu focarul. Energia focarului, Jupiter și Mercur, este retrimisă spre Chiron, planeta „bumerang”, ca și punct de manifestare. Este necesar să ne folosim de energia și potențialul de transformare induse de Jupiter - credința (Marele Benefic) și Mercur - rațiunea (în domiciliu) pentru a nu risipi în mod inutil energia acestei configurații, căzând pradă disperării, lipsei de speranță. În cazul de față, ieșirea dintr-un mediu vicios și care ne influențează în mod negativ evoluția prin inconjuncțiile cu Jupiter și Mercur (Luna, în zodia Vărsător și Uranus retrograd în semnul Berbec) se poate face prin ascultarea intuiției și eliberarea de prejudecăți, acceptând și o altă realitate, o nouă cale către care nu am avut curaj, până acum, să pornim (Luna în sextil cu Uranus retrograd). Această  opoziție dintre Jupiter conjuncție Mercur (în semnul Fecioară) și Chiron retrograd (în zodia Pești) poate conduce la conflicte cu ceilalți, blocaje menite să ne bulverseze, o oarecare incapacitate de a conștientiza ce anume avem de vindecat și cum trebuie reconfigurate anumite acțiuni, idealuri de viață, ce  avem de corectat pentru a reuși să ieșim dintr-un cerc vicios care ne provoacă răni profunde. Această configurație „Bumerang” ne ajută să vedem de unde vin adevăratele probleme, ce anume nu am transformat suficient în viața noastră, la ce trebuie să renunțăm, ce continuă să ne provoace suferință. Această configurație de esență profetică poate produce reorientarea credinței umane, prin apropierea sufletelor în mod profund de Dumnezeu. Este posibil să ne scufundăm în lumea noastră interioară, copleșiți de evenimente, capitulând în fața pierderilor sau ne vom putea înălța, renăscând asemeni păsării Phoenix (ascendentul momentului de Lună Plină se află în semnul Scorpion). Pierderea stării de confort se poate manifesta acum sub diverse modalități: probleme de sănătate, pierderi financiare, probleme relaționale, eșec în plan profesional.
          Simbolul Sabian pentru  gradul la care se află Soarele în Leu este: ”După o furtună puternică, un curcubeu.” Este mesajul că, indiferent de obstacole, eșecuri apărute în calea noastră, va veni și perioada de liniște, de împăcare, de bucurie. Curcubeul simbolizează  nevoia de a menține legătura dintre Cer și Pământ și de a ne confrunta cu Sinele nostru profund. După fiecare criză apărută în viața noastră, vine un moment de revelație a propriei valori, a capacităților ce ne pot conduce către succes, către împlinirea propriului destin.
          Luna Plină din Vărsător, realizează conexiunea dintre „a cunoaște” (Vărsător) și „a simți” (casa a IV-a, Rac) astfel că avem la îndemână informațiile necesare pentru a cunoaște care este, de fapt, direcția pe care trebuie să o urmăm, ajungând  în acord cu ceea ce ne dorim (Leu), dincolo de prejudecăți și de părerile celorlalți. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic din ce în ce mai mult nevoilor ființei mele interioare.”
          Această Lună Plină în Vărsător are  influenţă semnificativă pentru nativii din semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 18 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală în jurul gradului 26.






No comments:

Post a Comment