Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, September 13, 2016

Luna Plină în zodia Pești și Eclipsa de Lună prin penumbră



„Viața este o succesiune de lecții care trebuie trăite pentru a fi înțelese.” Ralph Waldo Emerson 

          Luna Plină în Pești se formează pe 16 septembrie 2016, la ora 22:05’, având ascendentul în Gemeni. Aspectul de opoziție dintre cele două luminarii se formează pe axa Fecioară - Pești, cu Luna la 24° 20’ în Pești și Soarele la 24° 20’ în Fecioară, cele două luminarii aflându-se în apropierea Nodurilor Lunare, la un orb de 11° (Soarele în conjuncție cu Nodul Nord, și Luna în conjuncție cu Nodul Sud). Se produce astfel o eclipsă de Lună prin penumbră, care se vede și din România.
          Luna Plină este un eveniment astrologic al culegerii roadelor, al lucrurilor care ies la lumină, se fac remarcate, formate pe axa Fecioară - Pești, opoziția luminariilor care pune în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, de a fi solidari alături de oameni, de a-L vedea pe Dumnezeu în cei de lângă noi. În momentul unei Eclipse de Lună, efectele Lunii Pline sunt puternic accentuate, aceasta amplificând temerile interioare, emoțiile riscând să luăm decizii pripite. Există predispoziție către agresivitate, tertipuri, minciuni și viclenii periculoase ce sunt descoperite prin amplificarea puterii solare și aducerea la lumină a ceea ce este ascuns, iluzoriu. Din punct de vedere al autocontrolului, eclipsele de Lună sunt mai dificile întrucât ne oferă energie și ambiție, este amplificat ego-ul, riscând foarte ușor să abuzăm de toate acestea pentru a ne atinge scopuri meschine.
          Conjuncția opoziției Lună - Soare cu axa Nodurilor Lunare arată că acesta este momentul în care ne putem găsi destinul și ni-l putem asuma. Este posibil să ne pierdem o vreme în detalii, neputând vedea cu claritate mesajele ce ne pot veni pe diferite căi, dar în decursul următoarelor șase luni drumurile se pot clarifica putându-ne astfel asuma, în deplină cunoștință de cauză, propriul destin, calea pe care o avem de străbătut.
          Luna Plină aflată pe axa afectivă caselor a V-a și a XI-a, iubirea primită - dăruită,  putem avea de-a face  cu „dizolvarea” unor egouri în fața iubirii. Este momentul să învățăm cum să primim și nu doar să dăruim iubire. Luna Plină în Pești, cu ascendentul momentului în Gemeni, guvernatorul acestuia în Fecioară - Mercur retrograd în casa a V-a, a iubirii, creativității, copiilor. Pornim astfel cu o falsă impresie despre iubire, fie datorită unor interpretări greșite asupra relației, anturajului, fie datorită unui sentiment profund de neîmplinire ce se datorează unor traume din trecut care ne-au îndepărtat de împlinirea unui ideal. Mercur retrograd, aflat între Soare și Destin, ne indică în plus că alegerile pe care le facem acum, ar putea fi rătăciri de moment, conducându-ne către „piste false” fiind astfel amplificate iluziile în plan sentimental, amoros, ce pot genera complicații destul de mari în viitor.
          Prezența lui Marte din Săgetător poate bulversa prin careul în T cu Luna Plină și careul cu Chiron din Pești dar și prin medierea opoziției dintre Venus și Uranus retrograd (ce se perfectează în data de 18 septembrie) astfel că sunt multe probleme care ne macină în plan relațional, răni ce nu se lasă vindecate cu una cu două, confruntându-ne pe de o parte cu dorința de renunțare, de desprindere iar pe de altă parte cu dorința de uniune, de manifestare a independenței în spatele cortinei, departe de ochii lumii, creându-se falsa idee de libertate. Se pare că traversăm o perioadă de ardere, de purificare în plan sentimental, relațional iar ceea ce părea simplu se poate transforma peste noapte în ceva mult mai complicat. Dorința de manifestare, de exprimare a propriilor dorințe, poate întuneca mintea putându-ne conduce către acțiuni pe care cu greu le putem gestiona. Există predispoziția către superficialitate, compromis, pierzând astfel din vedere oportunități importante, datorită acceptării plăcerilor de moment.
          Marte, zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă, cu energiile sale poate genera stări de nervozitate, agresivitate gratuită, dorința de răzbunare, acțiuni secrete (guvernator de casa a XII-a în Berbec). Soarele și Luna se află în relație tensionată cu Marte din Săgetător și din casa a VII-a și este un aspect astral ce predispune la relații tensionate, agresivitate, dușmănii pe față  în relația cu partenerul de viață dar și cu partenerii de afaceri, colaboratori, pot fi rupte acum unele alianțe. Putem să constatăm subit că micile defecte ale celui cu care conviețuim sau colaborăm nu mai pot fi trecute cu vederea, riscând să dăm alte conotații unei atitudini, evenimente, acțiuni, ajungându-se destul de rapid la situații explozive, separări, renunțarea la alianțe, parteneriate, la relații de mariaj.
          Luna se află în conjuncție cu Chiron (Marele Vindecător rănit) retrograd în Pești, în careu cu Marte, aspect care indică faptul că vindecarea vine prin conștientizarea durerilor interioare, a rănilor fizice și sufletești. Pentru că acolo unde este o durere există și un blocaj, acesta reprezentând o dizarmonie, o abatere de la Planul Divin (indicat de Pești). Totuși, dincolo de suferință, de durere se află și răspunsul, vindecarea. Uneori nu o vedem pentru că suntem invadați de durere, neputință însă poate fi reorientată atenția de la rană, traumă prin dedicarea față de acele lucruri care ne fac să ne simțim împăcați cu noi înșine, prin credință și acceptare că „a iubi” nu înseamnă că trebuie doar să aștepți un anumit moment să dăruiești ci trebuie să fii deschis la acceptarea unei noi direcții, pregătit pentru un nou început. Fiecare dintre noi poate trăi mai multe momente în viață în care suntem puși în situația de a realiza  legătura, comunicarea cu propriul suflet și cu sursa divină iar acest lucru se poate împlini, cu mai mult sau mai puțin succes, în funcție de etapele de dezvoltare parcurse și de drumul ales.
          Simbolul Sabian al Gradului la care se află Luna în Pesti, este: „Pe o mică insulă pierdută, oamenii sunt văzuți trăind în strânsă interacțiune.” Este un mesaj ce ne aduce în vedere nevoia acceptării conștiente a limitărilor personale, pentru concentrarea energiilor și trăirea unei vieți centrate pe realizare.
          Luna Plină din Pești realizează conexiunea dintre „a crede” (Pești) și „a gândi, raționez” (Gemeni).  Avem astfel la îndemână informațiile necesare pentru a lua cunoștință care sunt, de fapt traumele, ceea ce ne lipsește pentru a ajunge la adevărata credință reușind astfel să ne regăsim starea de echilibru, de împăcare cu Sinele. Suntem pregătiți să conștientizăm de ce anume trebuie să ne eliberăm pentru a putea să ne împlinim țelul propus? Cerem cu adevărat ceea ce avem nevoie sau ne concentrăm atenția pe realizarea capriciilor de moment, pentru a ne hrăni ego-ul? Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând o încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
          Această Lună Plină în Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 16 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 25.


No comments:

Post a Comment