Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, October 4, 2016

Atmosfera astrală a lunii octombrie 2016



”Octombrie este frunză căzută la pământ dar și un orizont mai larg văzut cu o sporită claritate.” Hal Borland

            Realismul, pragmatismul, dorința de perfecțiune simbolizate de zodia Fecioarei sunt lăsate oarecum în umbră. Astfel că, în această lună, se va manifesta în mod pregnant dorința de a ne armoniza în relația cu ceilalți, dualismul, diplomația dar și nevoia de a socializa și a petrece mai mult timp alături de prieteni.
            Semnul zodiacal al Balanței îl găzduiește pe Jupiter, Mercur și Soare până în preajma datei de 23 octombrie și tot în acest semn se formează aspectul de Lună nouă în data de 1 octombrie. Harta astrală a momentului de Lună nouă,  la ora 3:34’, are Ascendentul la 28° în zodia Leu. Este un moment puternic, cu impact vizibil asupra relațiilor, parteneriatelor, a relațiilor cu anturajul apropiat dar și asupra modului în care ne exprimăm gândurile, dorințele, sentimentele față de ceilalți. Multe chestiuni familiale se vor face și desface, pe alocuri se vor lămuri, însă unele probleme legate de casă, de familie, vor mai trena o vreme. 
            Soarele tranzitează semnul Balanță, amplificând mesajul acestei zodii care ne spune despre nevoia de echilibru, de armonie în relația cu ceilalți și cu noi înșine, cu toată natura.  Urmează câteva săptămâni (până în data de 23 octombrie) în care în care ne vom lăsa mai mult inspirați de artă, poezie, muzică, ne concentrăm atenția pe ceea ce ne poate aduce mai multă bucurie, frumusețe în suflet, fiind mult mai comunicativi și creativi.
O notă ceva mai binevoitoare ar putea fi la început de lună, atunci când Venus se află în trigon cu Neptun (1 octombrie), Soarele este în sextil cu Saturn (4 octombrie), Venus face sextil cu Pluton (6 octombrie), Mercur intră în Balanță (7 cotombrie) aplicând o conjuncție la Jupiter (11 octombrie). Aceste combinații au influență mai mult de natură spirituală, artistică și creativă astfel că avem ocazia să îmbinăm în mod armonios ideile de care dispunem cu inspirația, lăsându-ne purtați de entuziasm. Probabil că unele evenimente vor avea o coloratură ușor idealistă și  persoanele mai sensibile vor avea parte de o intuiție mai accentuată fapt care ar putea să le ajute să-și concretizeze proiectele care necesită idei originale, inspirație, imaginație. Totul este să nu ne lăsăm ispitiți și să acceptăm compromisul lăsându-ne influențați de prejudecățile celorlalți, de răutăți (Marte careu Jupiter, 6 octombrie), de starea de pesimism. Soarele se va afla în careu cu Pluton (7 octombrie) astfel că este posibil să ne înfruntăm cu frici, traume, eșecuri ce sunt amplificate de starea de negativitate, de neîncredere. La nivel macro se remarcă însă lupta pentru putere, putând fi amplificate discuțiile în contradictoriu, în sfera economico-politică,  problemele ce țin de colectivele de muncă, grupări politice, dar și tot ceea ce ține de legislativ. Este recomandat să nu luăm decizii bruște, fiind important să ne păstrăm starea de diplomație, de echilibru în relația cu ceilalți oameni.
            Venus în semnul Scorpion este în zodia purificarii și a vindecării prin muncă susținută. Micul Benefic potențează energiile vindecătoare aducând lumina în experiențele trecutului care au nevoie de conștientizare și de acceptare. Rezolvând unele aspecte din trecutul nostru, legate de spatiul vital fizic, de buna rânduire a vieții, de buna administrare a resurselor materiale ne putem îndrepta atenția către propria  transformare, de regăsire a celor mai profunde sentimente, trăiri.
Prezența lui Mercur în zodia Balanță ne spune despre necesitatea de a găsi un echilibru între noi și ceilalți apelând la rațiune, diplomație. Odată cu trecerea în Balanță (din data de 7 octombrie) suntem îndemnați să actionam conștient în scopul atingerii și menținerii stării de calm interior și a domolirii patimilor de orice fel. Este posibil să fim tentați să ne comparăm cu ceilalți, să învățăm cu mai multă ușurință observând diferențele sau asemănările dintre fenomene, persoane sau situații. În această perioadă felul nostru de a ne exprima este mai rafinat, preocupările intelectuale mai elevate și spiritul justițiar mai treaz. Dificultățile s-ar putea manifesta în clipele când ni se vor cere decizii imediate (Mercur careu Marte, 13 octombrie) riscând să renunțăm la anumite colaborări sub impulsul de moment.
            La jumătatea lunii octombrie Soarele va fi în opoziție cu Uranus retrograd - 15 octombrie,  Mercur în careu cu Pluton - 16 octombrie. Este de așteptat să traversăm o perioada foarte dinamică, plină de evenimente mai mult sau mai puțin neprevăzute. Este momentul să învățăm lecția toleranței, a detașării și renunțării la ceea ce nu ne mai este de folos pe calea aleasă. Va trebui să depunem mai mult efort pentru menținerea relațiilor de prietenie pe care le avem dar și pentru stabilirea de noi relații. Lectia de învățat va fi cea a toleranței și anume că există oameni care simt și gândesc altfel fiind momentul adoptăm o nouă atitudine pentru a supraviețui în preajma lor.
            Aspectul de Lună Plină are loc în semnul Berbecului pe 16 octombrie, la ora 7:23’. Harta astrală a acestui moment are Ascendentul în Balanță la 20°29’. Ceea ce demarăm pe 1 octombrie este posibil să cunoască un final dar cu posibilitatea de a ne reorienta pe o nouă direcție, în preajma datei de 16 octombrie. Schimbarea mentalității, a modului de relaționare cu ceilalți, orientarea către valorile spirituale autentice sunt aspectele la care trebuie să medităm și față de care trebuie să luăm atitudinea corectă. Luna este în conjuncţie cu Uranus retrograd, în opoziție cu Soarele (Luna Plină) astfel că este posibil să ne confruntăm cu evenimente imprevizibile, înflăcărate, pasiuni greu de ținut în frâu. Atmosfera astrală îndeamnă la cumpătare şi discernământ.
            Marte în semnul Capricorn amplifică calitățile organizatorice, dorința de a acționa în diferite domenii, de a ne face remarcați în plan social și profesional. Ambiția este în prim plan așa că nu ne vom multumi cu jumătăți de măsură, dorindu-ne succesul și recunoașterea publică drept răsplată pentru munca depusă. Marte se va afla în conjuncție cu Pluto (19 octombrie) ceea ce va amplifica și mai mult dorința de transformare, de schimbare, de atingere a scopurilor și ambițiilor în plan social și nu numai. Acționăm cu mai multă vehemență, ne spunem punctul de vedere clar și răspicat numai că am putea să nu fim înțeleși și să  atragem atenția unor adversari destul de duri. Se remarcă competiția, lupta pentru putere.
            După data de 23 octombrie Soarele va amplifica vibrațiile Scorpionului imprimându-ne curajul, îndrăzneala și vitalitatea dar și imprudența, gelozia, asprimea, dorința de răzbunare. Zodia Scorpionului insistă să „aruncăm balastul”, să scăpăm de tot ceea ce nu avem nevoie cu adevarat. Aici nu este vorba despre obiecte, ci  despre atitudini, de „măștile” pe care le purtăm. Este o zodie căreia îi corespunde verbul „a dori” așa că am face bine să aflăm ce vrem cu adevărat, dacă dorințele noastre corespund realității.
            Mercur se va află în zodia Scorpion după data de 24 octombrie fiind mai dornici să discutăm despre ceea ce este dureros în viața noastră, nerăbdători să găsim adevăratele cauze ale unor pierderi dar și soluțiile potrivite pentru a ne alinia la adevăratele nevoi. Este de așteptat să fim mai concentrați pe un scop, motivați de intenția de a studia lumea și viața în profunzime. Mercur în trigon cu Neptun retrograd (30 octombrie); se subînțelege că această colaborare astrală constituie o sursă de inspirație crescută pentru scriitori și poeți, artiști și nu numai. Ne putem aștepta la vise, viziuni, inspirații venite pe orice cale, răspunsuri menite să ne ajute să ieșim dintr-un impas. Sfârșitul de lună va fi favorabil pentru activități de tip spiritual.
            Cu Venus în semnul Săgetător, în a doua parte a lunii, nu va lipsi pasiunea, exprimarea sentimentelor este directă, într-un mod entuziast pentru ca, spre sfârșitul perioadei, să facem un pas înapoi și să privim relațiile cu mai multă seriozitate, să ne facem probleme dacă merită să ne mai exprimăm dorințele, sentimentele, așteptările de la celălalt (Venus în conjuncție cu Saturn, pe 30 octombrie). Pot apărea tot felul de obstacole, de blocaje în plan relațional având sentimentul că ceva trebuie schimbat, în ceea ce privește atitudinea față de o anumită persoană, de anumite relații de afaceri, parteneriate.   
            Tranzitul Lunii în această lună octombrie este următorul: în data de 1 octombrie se află în semnul Balanță formându-se Luna Nouă în această zodie,  pe 2 octombrie Luna trece în zodia Scorpion, pe 5 octombrie în semnul Săgetător, pe 7 octombrie în zodia Capricorn, pe 10 octombrie în semnul Vărsător, pe 12 octombrie în zodia Pești, pe 14 octombrie în semnul Berbec, pe 16 octombrie Lună Plină în zodia Berbec, tot  pe 16 octombrie Luna intră în semnul Taur, pe 18 octombrie în zodia Gemeni, pe 20 octombrie în semnul Rac, pe 22 octombrie în zodia Leu, 25 octombrie în semnul Fecioară, pe 27 octombrie în zodia Balanță iar pe 30 octombrie în semnul Scorpion, unde are loc al doilea moment de Lună Nouă din această lună, de data asta este vorba de Lună Nouă în semnul Scorpion.
            Luna Nouă în zodia Scorpion, la ora 19:38’, are Ascendentul la 25°58’ în zodia Gemeni. Este un eveniment astrologic de o mare încărcătură energetică, Luna Nouă aflându-se în conjuncție cu Mercur axa Dragonului (Nodurile lunare, Neptun în conjuncție cu Nodul Sud lunar), fiind mediată de această Lună Nouă și Mercur în semnul Scorpion, care se produce pe casa a V-a, a acestui moment.  Vom remarca  o accentuare a relațiilor cu copiii, cu iubirea în general, relația de dragoste, creativitatea, hobbyurile.
            Marte aflat în casa a VIII-a, a morții și renașterii (guvernatorul zodiei Scorpion) se află în careu cu Uranus. Este vorba despre aspecte astrale ce favorizează nu doar manifestarea unor trăiri emoționale interioare dar și indentificarea unor răni profunde, vindecarea lor prin acceptare. Scorpionul este zodia asociată inconștientului, nu doar a celui individual, ci și a celui colectiv. Scorpionul semnifică ideea de moarte și renaștere, simbolul asociat acestei zodii este Pasarea Phoenix care „renaște din propria cenușă”. Cu alte cuvinte, această lunație ne ajută să revenim la viață după ce „am ars”, ne-am eliberat de anumite constrângeri sociale, relaționale, sentimentale având șansa de a reveni acum la viață cu noi resurse, mai puternici, după ce am reușit să ne eliberăm de un „vechi trup”, după ce ne-am metamorfozat.
            În prima parte a lunii zodiile oarecum favorizate de astre sunt: Gemenii, Balanțele, Vărsătorii dar și nativii din zodia Leului și Săgetător (în funcție de harta personală a fiecărui nativ).           În această lună se impune un avertisment, în mod deosebit până la mijlocul lunii octombrie, pentru nativii semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Nativii Berbeci devin mult mai agitați, se simt neînțeleși, îndeosebi în prima parte a lunii, cu risc crescut de agitație, decizii pripite la jumătatea lunii. Pentru nativul Rac continuă să se complice problemele legate de casă, proprietate, familie și nici în planul relațional lucrurile nu stau chiar atât de grozav, în prima parte a lunii octombrie. Pentru nativii Capricorn s-ar putea să fie vorba despre exagerarea cu munca, nevoia de a demonstra celorlalți că el poate găsi soluții în situații critice, atunci când nimeni nu-i mai dădea nici o speranță. Numai că se impune multă prudență din partea acestuia, îndeosebi în prima parte a lunii atunci când se pare că lucrurile riscă să alunece pe o „pantă periculoasă”.  Pentru nativul Balanță se remarcă o perioadă destul de contradictorie. Pe de o parte se simte susținut, are suficient curaj să înainteze către o nouă direcție, să își propună obiective curajoase dar, pe de altă parte, e pus în situația să renunțe la anumite tabieturi, relații sau la un anumit fel de a fi. Se simte prins la mijloc, venindu-i destul de greu să se decidă ce direcție să aleagă. La mijlocul lunii se poate simți foarte tensionat, agitat, enervându-se din motive aparent banale. În a doua parte a lunii, vedetele zodiacului și care se pot bucura de susținerea astrelor sunt nativii din semnele: Scorpion, Pești, Rac dar și Fecioară și Capricorn. Pentru nativii Taur se recomandă mai multă prudență, în plan relațional, în afaceri, parteneriate, în special în a doua parte a acestei luni. 
            E important să descoperim că, prin iubire, răbdare, echilibru și acceptarea faptului că un eșec nu înseamnă o pierdere definitivă ci doar un mare pas înainte pentru redescoperirea de Sine. Sfatul astrologului pentru luna octombrie este să ne deschidem în fața schimbării și transformării pentru a reuși să descoperim adevărul ființei interioare.

No comments:

Post a Comment