Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, November 27, 2016

Luna Nouă în semnul Săgetător



„Mă gândesc însă la zădărnicia setei noastre de perfecţiune, de ascensiune - atâta timp cât există o moarte ale cărei legi nu le cunoaşte nimeni.” Mircea Eliade

Luna Nouă în zodia Săgetător se formează în data de 29 noiembrie, la ora 14:18’, la 7°43', în zodia Săgetător. Ascendentul evenimentului se află în semnul Berbec, conjuncția Soare - Lună se formează în  casa a VIII-a, a morții și renașterii, a sexualității, ocultismului și a moștenirii.
Această Luna Nouă în zodia Săgetător este un moment astrologic ce vizează filosofia, călătoriile în străinătate, cunoașterea altor culturi, religia, spiritualitatea, domeniile abstracte, aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege”). Este important să ne concentrăm asupra realizării țelului propus, pe care îl putem împlini depășind propriile limite și/sau cele impuse de societate, menite să ne blocheze propriul mod de a fi și de a gândi. Înțelegem că, dincolo de lumea materială, putem accesa, în mod magic, o altă dimensiune a vieții, o lume în care se întâlnesc emoțiile, sentimentele, dorințele, iubirea Universală și credința, iertarea și înălțarea, suferința și vindecarea.
Săgetătorul guvernează optimismul, speranța, capacitatea de a accepta greșelile și aspectele negative ale vieții, darul de a „ținti” spre Cer, spre Divinitate, privind către propriul suflet.
Luna Nouă din casa a VIII-a este asociată Scorpionului care guvernează resursele celorlalți, moștenirile, sexualitatea și latura ocultă a vieții. Este vorba de o Lună Nouă din zodia Săgetător care ne vorbește despre posibilitatea de a face față încercărilor prin credință, dorința de a renaște în urma unor pierderi, traume. Casa a VIII-a, asociată zodiei Scorpion, guvernează tărâmul subteran, resursele materiale dar și ale ființei umane, care se află dincolo de ceea ce cunoaștem a fi conștiință. Scorpionul semnifică ideea de moarte și renaștere fiind asociată Păsării Phoenix ce „renaște din propria cenușă”. Este momentul să renaștem în urma unor pierderi, renunțări, rătăciri, să ne vedem așa cum suntem, să ne acceptăm și să ne iertăm.
Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, se află în semnul Balanță, în careu cu Venus (guvernatoarea Balanței) și în trigon cu Marte. Jupiter, considerată o planetă a promisiunilor, a jurămintelor, credinței, norocului, spiritualității. În acest moment acesta ne aduce mesajul că, prin credință ne putem salva o relație, putem depăși acele traume care ne-au dat înapoi de la împlinirea unui ideal. În acest moment suntem îndemnați să ne amintim ce anume ne-a determinat să încălcăm anumite promisiuni, cât de reale sunt, de fapt, alegerile pe care le-am făcut și dacă nu cumva am fost puși în situația de a alege împotriva propriului crez, a propriilor principii de viață doar pentru a încerca să facem pe plac altora, fără să ținem cont de ceea ce vrea propriul suflet. Saturn (înțeleptul, aflat în casa a IX-a) mediază opoziția dintre Uranus retrograd și Jupiter și prezența lui Mercur în casa a IX-a, a înțelepciunii și progresului astfel că nu avem decât să ținem cont de sfatul: „Cere și ți se va da!”.
Careul Lunii Noi la Axa Dragonului și Neptun ne avertizează că există riscul să ne abatem de la propriul drum, lăsându-ne atrași de iluzii, de promisiuni deșarte, tentații care ne pot provoca o și mai mare suferință. Putem avea sentimentul că suntem prinși într-o capacană. Este mult mai înțelept să ne sondăm propriul suflet, să ne regăsim pacea prin taina rugăciunii redescoperindu-ne astfel mai buni, mai împăcați cu noi înșine și cu universul.  
Ascendentul în semnul Berbec, în conjuncție cu Uranus retrograd, predispune la evenimente neprevăzute, schimbări care ne vor lua oarecum prin surprindere fiind vorba despre inițiative pline de curaj, ambiție. Putem să vorbim acum despre anumite conjuncturi menite să ne trezească la realitate, să ne pună în vedere ce hotărâri ar trebui să luăm și care să fie în acord cu propria ființă. Este o perioadă în care este recomandat să ținem cont de mesaje, semne venite pe orice cale, o perioadă de revelații, neprevăzut dar și descoperire a curajului de a porni din nou la drum. Venus, aflată în casa a X-a, alături de Pluton și în careu cu Ascendentul în semnul Berbec și Uranus retrograd, ne aduce în vedere că pierderile cu care ne confruntăm acum și vizează relațiile de parteneriat, mariajul vor avea un impact destul de puternic și va afecta destul de profund imaginea în plan public, cariera. 
În acest moment de Lună Nouă în zodia Săgetător se formează o configuraţie planetară foarte frumoasă şi interesantă în acelaşi timp, „Nicovala” alcătuită din cuadraturile Venus - Uranus retrograd şi Chiron - Saturn ce dau naştere trigonului Saturn-Uranus retrograd şi sextilului  Venus - Chiron. Nicovala atrage atenţia asupra efortului major depus în lupta cu structurile limitatoare ale ego-ului, pentru a ne purifica fiinţa şi pentru a ne revela Sinele. Energia dificilă a cuadraturilor este transmutată şi sublimată în energia benefică a trigonului şi a sextilului, cu atât mai mult cu cât Chiron (vindecătorul) joacă aici un rol important în încercarea de a găsi un echilibru între trecut și viitor (Saturn este asociat cu notiunea de trecut, Uranus cu cea de viitor). 
Chiron (aflat în casa a XII-a, karma, dușmanii ascunși) pune degetul pe rănile fiecaruia dintre noi și indică traumele cele mai adânci, lucrurile pe care le simțim ca fiind cele mai nedrepte. Configuraţia „Nicovala” conţine şi totodată conferă un mare potenţial de introspecţie și de focalizare mentală ajutându-ne să transmutăm angoasele şi conflictele interioare în esenţe şi energii eliberatoare ale spiritului din limitările egotice.  
Cheia a ceea ce pare complicat este recepţia mutuală dintre Marte (în semnul Vărsător, guvernator al Ascendentului și al casei a VIII-a, unde se află Luna Nouă) și Uranus retrograd (în semnul Berbec), aflate în sextil. Cele două planete sunt puse în situația de a se sprijini reciproc, ghidându-se una pe alta, susținând dorința de schimbare, de acceptare a ceea ce este nou, original. Este momentul în care încercăm să ne regăsim echilibrul prin eliberarea de tradiții, de un anumit comportament care ne suprima independența. Pentru a ajunge la starea de echilibru, pentru a ne găsi locul într-un grup, mediu este nevoie să ne urmăm un țel, să conștientizăm că nimic nu vine de la sine și că e vorba de acțiune, hotărâre, eliberarea de trecut, dintr-o relație care ne sufocă propriul EU, pentru a reuși să dăm startul unui nou început.  
Un alt mesaj este cel al idealurilor pe care dorim să le atingem. Este important să știm cum să le formulăm, să ne stabilim obiective clare, reale nu unele care să genereze noi sentimente de frustrare. Să ne cunoaștem suficient de bine încât să știm care ne sunt limitele de moment, să le conștientizăm înțelegând că anumite situații repetitive au ca sursă refuzul de a ne privi cu sinceritate sufletul, refuzul de a ne accepta așa cum suntem, frica de a accepta că atât întunericul cât și lumina fac parte din noi. Acum este șansa de a ne confrunta cu întunericul dar și de a lăsa lumina, prin credință și iubire, să ne invadeze întreaga ființă.   
           Simbolul Sabian al gradului la care se află Lună Nouă în semnul Săgetător este: „În adâncul pământului se formează noi elemente.” Forțele naturii lucrează în cele mai profunde straturi ale psihicului și, în felul lor propriu, răspund stimulării exterioare produse de ambițiile și emoțiile de grup și chiar la tensiunile și eliberările puternice de iubire. Acest simbol atrage atenția asupra conștientizării evenimentelor cu care ne confruntăm, menite să ne purifice și să ne transforme, în mod profund, întreaga ființă.
Îndemnul Lunii Noi din data de 29 noiembrie 2016 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 29 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) dar și Ascendentul, Descendentul se află la 8° în semne mobile (± 3 grade). Toți nativii zodiacului vor resimti, mai mult sau mai puțin, efectele acestui aspect de Luna Nouă în zodia Săgetător, în funcție de astrograma natală.

No comments:

Post a Comment