Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, November 10, 2016

Luna Plină în Taur



 ”Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei. ” Nicolae Iorga

Luna Plina în Taur din 14 noiembrie,  are loc la ora 15:52’, cu Luna la 22° 38’ în Taur și Soarele  la 22° 38’ în Scorpion, pe axa relațională I -VII.  Harta momentului indică Ascendentul în Taur.
Acest aspect de Luna Plina în zodia Taurului, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion), care se referă la valorile personale, acumulări în plan material, la plăcerile senzuale. O Lună Plină care aduce în lumină atașamentele noastre, rezistența la schimbare, dorința de răzbunare, secrete greu de descoperit, pasiunea.  Luna aflată în exaltare, amplifică caracteristicile acestei zodii Taur, de încăpățânare, gelozie, posesivitate, nevoia de a-și asigura siguranța în plan material, talentele artistice, dar și răbdarea, conștiinciozitatea, stabilitatea, tenacitatea, pragmatismul. O zodie pentru care planificarea și răbdarea sunt ingredientele necesare pentru a reuși în viață.
Cu Soarele în Scorpion, se poate vorbi de explorarea inconștientului, de descoperirea a ceea ce ținem ascuns în propria ființă, și necesitatea de a ne elibera, conștientiza fricile, slăbiciunile, la ce suntem de fapt vulnerabili.  Lilith în conjuncție cu Soarele în Scorpion, vine parcă să amplifice aceste trăiri, ajutându-ne să aducem la suprafață temerile personale legate de anumite persoane, parteneriate. Se poate vorbi de  necesitatea de a clarifica tensiunile, nemulțumirile dintr-o relație, manifestate prin crize emoționale intense. Riscăm să devenim  distructivi și/sau auto-distructivi, dacă nu acceptăm necesitatea de a rezolva problemele dintr-o relație, cu care ne confruntăm de prea mult timp.
Opoziția luminariilor pe axa Taur-Scorpion, casele I-VII, axa Eu-Tu aduce în prim plan modul în care vedem o relație în care suntem implicați, fie că e vorba de un parteneriat sau o relație de mariaj. Cert este că a venit momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le are partenerul de la noi, dacă ceea ce am investit într-o relație a fost făcut cu folos sau poate că de fapt a venit timpul să punem punct unei relații ce ne epuizează, ne abate de la adevărata cale. Procesul de definire a sentimentelor, trăirilor, poate îmbrăca noi forme, pentru fiecare dintre noi. Poate fi vorba și de relații de mariaj ce vor începe acum un proces de iertare, dar și de conștientizare a unor răni, traume din cadrul unei relații, acceptând că se mai poate da o șansă unui partener/ă. Alții vor deveni mai conștienți de valoarea iubirii pe care o împărtășesc cu partener/a de viață, privind cu mai multă liniște și împăcare relația în care se află. Acum sunt aduse  la lumină diferențele dintre atașament și iubirea adevărată, profundă. Este momentul culminat al unor acțiuni, începute chiar în primăvara acestui an, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Taur (6 mai 2016).
Venus (guvernatoare a zodiei Taur), se află în Capricorn, în casa a IX-a, a spiritualității, a calatoriilor lungi, a relațiilor cu străinătatea. Venus  în aspect armonios cu Ascendentul momentului în Taur, vine să susțină căutările de natură spirituală, precum și găsirea de soluții la problemele cu care ne confruntăm, în viața de zi cu zi,  atâta vreme cât avem credință în noi și în Univers. Se poate vorbi de oportunitatea de a întâlni mentori, ghizi, profesori care să ne ajute să găsim o nouă abordare a problemelor de viață cu care ne confruntăm.
Pluton, guvernatorul Scorpionului, se află pe cuspida casei a X-a, orientându-ne spre o munca susținută și laborioasă, în demersurile noastre legate de carieră, imagine publică. Această poziționare, a marelui transformator, ne îndeamnă să acționăm cu prudență, să nu acceptăm compromisurile, altfel riscăm să ne confruntăm cu sancțiuni de natură juridică. (Jupiter careu aplicat Pluton). Acțiunea lui Pluton este  subtilă, dar profund transformatoare. Energiile plutoniene pătrund până în adâncul ființei noastre vizând, în mod direct, propriul nostru sistem de valori și principii de viață. Este vorba de acel sistem după care ne ghidăm întreaga existență. In anumite situații, acesta poate fi unul sanatos dar aplicat greșit riscă să răstoarne întreaga existență, revenindu-ne cu mare greutate în urma unui eșec, a unei pierderi (în cazul de față) de natură socio-profesională.
Simbolul sabian pentru gradul Lunii Pline în semnul Taur este: ”Un porumbel alb zburând peste ape zbuciumate.” Este mesajul de ridicare deasupra pierderilor de orice fel, aflând de fapt că e absolut necesar, să ne urmăm propriul vis, un ideal. Se poate vorbi acum de. ”O recompensă a celui credincios.”
Sextilul dintre Marte şi Mercur în conjuncție cu Junon, pe semnele zodiacale Vărsător-Scorpion, constituie mesajul iubirii profunde, totale care ne poate transforma, printr-un sacrificiu suprem (Marte în Vărsător), realizat pentru ființa iubită (Junona în Scorpion) pe care conștient sau nu, o căutăm întreaga viață, pentru a ne împlini total într-o relație de cuplu (Junona și Mercur în casa a VII-a). Nu în ultimul rând, acest aspect astrologic, atrage atenția asupra puterii de vindecare prin manifestarea sentimentelor, a dorințelor, a iubirii, atunci când acționăm cu încredere și sinceritate către direcția indicată de propriul suflet.
Luna Plină în Taur, ne aduce mesajul schimbării și transformării în plan relațional. Este șansa de a găsi echilibrul între a ”a dori” și ” a avea”, fără să ne rătăcim printre dorințe efemere, așteptări ce nu pot fi îndeplinite, drumuri ce nu pot fi străbătute. Poate avea loc o trezire a sufletului, de ridicare la lumină, descoperindu-ne apartenența, regăsindu-ne locul unde trebuie să ne întoarcem.
           Lună Plină în semnul Taur,  are  influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 14 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 23.


Acțiunea Lunii Pline în Taur pentru fiecare zodie/ascendent:
            Berbec/Ascendentîn Berbec -în această perioadă este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci, acestea ar putea fi mai costisitoare decât ți-ai programat. Accentul se va pune în această perioadă pe bani, confort material, noi posibilități de câștig, achiziții, atașament, valori, nevoi personale dar și pe valorificarea abilităților și a talentelor personale.

            Taur/Ascendent în Taur -evenimentele cu care te confrunți în această perioadă aduc în vedere necesitatea de a aduce schimbări legate de propria imagine, de felul în care te percepe lumea, necesitatea de a schimba ceva în propria înfățișare dar și în atitudine, comportament. Au loc transformări importante în plan personal, ce te pot propulsa către un nou drum, regăsindu-te prin ceea ce simți că poți să oferi celorlalți,
            Gemeni/Ascendent în Gemeni -în această perioadă poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine, realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut. Trebuie însă să conștientizezi că sunt lucruri de care trebuie să te desprinzi, să renunți la anumite vicii, atașamente, la ceea ce ți-ar putea bloca evoluția în plan spiritual.
            Rac/Ascendent în Rac -se poate vorbi despre o perioadă de intensă socializare dar și de revelarea unor lucruri nu prea plăcute, în legătură cu prietenii sau cu un grup, asociație din care faci parte. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.
            Leu/Ascendent în Leu - este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.
            Fecioară/Ascendent în Fecioară- se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi prin studiu și cunoaștere. Ai acum șansa să-ți întâlnești profesorul, ghidul care te va îndruma către o nouă dimensiune a vieții, îndeosebi în plan spiritual. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.
            Balanță/Ascendent în Balanță -perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula unele acorduri. Perioada pune accentul pe subconștient, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, moarte, renaștere, accidente, datorii karmice.
            Scorpion/Ascendent în Scorpion -este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni acum în ajutor în momentele mai puțin plăcute. Așteaptă-te însă și la surprize mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare, de parteneriat. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate ce te vor ajuta să progresezi, în plan material dar și spiritual. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.
            Săgetător/Ascendent în Săgetător-atenția  ta se îndreaptă acum către locul de muncă, relația cu colegii și colaboratorii. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului dar și a spațiului în care muncești. Se poate vorbi acum de necesitatea de a schimba ceva vis-a-vis de relațiile profesionale, de locul de muncă, de modul în care îți organizezi timpul de muncă.
            Capricorn/Ascendent în Capricorn- o perioadă de dinamism, creativitate și inspirație care te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Ascultă-ți intuiția și alungă starea de rigiditate, de încăpățânare numai astfel poți depăși blocajele care țin de planul amoros, relațional. Este o lună importantă, pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului.
            Vărsător/Ascendent în Vărsător-relația cu familia este intensificată, astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, la casa părintească, țara natală. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat de gospodărie, eventual să schimbi domiciliul sau chiar te poți confrunta cu unele probleme neașteptate ce vizează pe unul dintre părinți, gospodăria, domiciliul.
            Pești/Ascendent în Pești- se intensifică relația cu rudele apropiate, vecinii și tot ceea ce ține de comunicare, mental, călătorii, comerț. Pot apărea probleme neașteptate, în ceea ce privește demararea unor  proiecte care țin de comerț, călătorii, mașină, studii, telefon, computer. Această perioadă pune accentul pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele, vecinii, călătorii, comerț, mass-media, vânzări-cumpărări.

No comments:

Post a Comment