Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, January 11, 2017

Luna Plină în semnul Rac




          „Înțelepții nu stau niciodată să își jelească pierderile, ei caută cu voioșie să-și vindece rănile.” W. Shakespeare
Luna Plină în semnul Rac se formează în data de 12 ianuarie, ora 13:34’. Aceasta are loc pe axa semnelor Rac- Capricorn, cu Luna în casa a III-a, a comunicării, cu Ascendentul în zodia Gemeni.
Luna Plină în semnul Rac, pe axa cunoaşterii (casele III-IX), reprezintă încercarea de a găsi  echilibrul între viața de familie și cea profesională. Suntem prinși în mrejele trecutului, al amintirilor, manifestându-se mult mai puternic dorul de casă, de locul natal, de propria țară, de părinți. Emoțiile sunt exprimate direct, deschis, se remarcă sensibilitate accentuată, ne dorim să petrecem mai mult timp alături de familie, de casă, de oameni dragi, povestim, ne reamintim, retrăim emoții, amintiri care ne răscolesc sufletul, în mod profund. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Este momentul în care vedem  rezultatul acțiunilor noastre din trecut, al implicării în viața de familie dar și în viața socială și profesională. Ne este pusă la testare capacitatea noastră de a alege.  Se creează acum conflictul între viața de familie și cea socială fiind indicat locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile realitate socială; schimbările care se produc acum pot fi destul de dureroase. Trigonul pe semne de apa format dintre Lună (în semnul Rac) și Chiron și Marte din zodia Pești, vorbește despre trecut, despre suferințe nevindecate și traume emoționale moștenite. Este un aspect ce poate conduce la vindecare profundă și asumată, având un efect benefic în privința modului nostru de a relaționa dar și asupra relațiilor de parteneriat. O vindecare poate veni în urma unei pierderi, renunțări, despărțiri (Marte, Chiron careu Saturn). Vindecarea însă cere mult curaj.
Ascendentul în semnul Gemeni ne îndeamnă să comunicăm, să ne exprimăm trauma, suferința, să găsim acele paliere prin care să ajungem la conștientizarea propriilor frici și să nu amânăm anumite proiecte, putem demara acum călătoria de redescoperire a propriei identități, a propriului loc în casă, familie și în societate.   
Două configurații holistice își împletesc vibrațiile în acest moment de Lună Plină în semnul Rac (Crucea cosmică cardinală și Configurația Aripi mari de pasăre) reflectând nevoia de schimbare și de adaptare la situații noi de viață. Suntem în faza de a ne însuși lecția toleranței, a adaptabilității dar și a înțelegerii și blândeții. Configurația Aripi mari de pasăre, formată în semne mobile și cardinale de trigoanele Marte conjuncție Chiron (în semnul Pești) și Luna (în semnul Rac); Uranus (în zodia Berbec) și Saturn conjuncție Yunona și cuadraturile: Marte conjuncție Chiron (în semnul Pești) și Saturn conjuncție Yunona (în zodia Săgetător) precum și cuadratura dintre Uranus și Lună îndemnându-ne la eliberarea de atașamente și sesizarea oportunităților de progres.
Crucea cosmică în semne cardinale (Uranus, în semnul Berbec careu Luna, în semnul Rac careu Jupiter, în zodia Balanță careu Soare și Pluton în semnul Capricorn) ne forțează să schimbăm direcția sau să ne trezim la realitate, să luăm inițiative fiind forțați să acționăm, să ne implicăm, mobilizăm dar nu înainte de a ne fixa un scop, o direcție care să ne ajute să ne împlinim un țel. Luna Plină, în relație tensionată cu Uranus din casa a XII-a, ne ajută să găsim găsim soluții ingenioase în situații critice. Suntem puși în situația de a fi luați prin surprindere de acțiuni secrete, atacuri neașteptate venite din partea dușmanilor ascunși.  Energiile uraniene pot acționa ca un fulger, bisturiu producând durere în întreaga ființă. Este vorba despre acțiune intensă, puternică, menită să aducă în lumină adevăratele cauze ale traumelor cu care ne confruntăm. Suntem ajutați să găsim timpul, energia și puterea de transformare necesare pentru a ne urma chemarea, drumul, să ne redescoperim propriul suflet (se realizează aspecte armonioase cu astrele Crucii cardinale, Chiron și Marte mediază Luna Plină din Rac; Saturn și Yunona mediază opoziție dintre Uranus și Jupiter).
Configurația Aripi mari de pasăre este una de profunzime a momentului. Astfel, ceea ce obținem cu ajutorul Crucii cardinale vom exprima cu ajutorul Aripilor, ridicându-ne deasupra limitărilor, obstacolelor,  prin cunoaștere.
Acest moment de forță (Luna plină ce întregește configurația Crucea cosmică cardinală), amprentat de vibrația Aripilor mari de Pasăre, ne ajută să urmăm calea evoluției, la capatul căreia vom descoperi că putem să ne asumăm mari responsabilități, după ce am reușit să depășim  propriile frici, traume, îndoieli, sentimentul de confuzie, de rătăcire.  
Venus, astrul iubirii și al socializării, alături de octava superioară Neptun, vine să întregească această imagine invitându-ne să ne transformam dorințele egoiste și să descoperim sentimentul de împlinire prin ceea ce dăruim, iubim, clădim. În această perioadă am putea să ne dăm seama dacă suntem cu adevărat liberi sau dacă există lucruri, obiceiuri sau persoane de care ne simțim profund atașați și care ne  limitează, ne împiedică să evoluăm. Aceste umbre, fantasme zac nevăzute în lumea noastră emoțională sau mentală influențându-ne întreaga experiență de viață. Cuadratura Marte-Saturn, în semne mobile, cat și recepția mutuală Venus-Jupiter, ne sprijină să identificăm „fantasmele”, ne ajută să le înțelegem și să ne eliberăm de acestea. Odată eliberați vom putea sa percepem cu ușurință și să fructificăm oportunitățile de evoluție care se ivesc la tot pasul, atât în viața privată cât și în cea publică. Marte (în casa a XI-a, din zodia Pești) sextil Pluton și Soare, favorizează întâlnirea cu persoane importante care, prin cunoștințele pe care le au, ne pot deschide ochii spre noi dimensiuni de înțelegere, cunoaștere și transformare. Ne putem propune să ne implicăm în acțiuni umanitare sau să începem proiecte care să aibă un scop major, important nu numai pentru noi cât și pentru ceilalți oameni. Este posibil să pierdem acum anumiți prieteni (Marte careu Saturn, Yunona), să renunțăm la ceeea ce ne provoacă suferință, să renunțăm la o relație de lungă durată, un mariaj, parteneriat, alianțe dar, pe de altă parte, descoperim noi prieteni care să ne ajute să ne regăsim, să vindecăm răni, traume, să ne transformăm, să ne simțim împliniți (Pluton, Soare sextil Chiron).
Mercur (aflat la 29°:57’ în zodia Săgetător, guvernator al ascedentului în semnul Gemeni, pregătindu-se să-și facă intrarea în Capricorn, la ora 16:03’, în ziua de 12 ianuarie) este ca un un adevărat canal de comunicare și transfer între „ce a fost” și „ce ar putea să fie” pentru a putea ajunge să înțelegem (Săgetător) ce anume trebuie să folosim (Capricorn) în sensul evoluției la nivel personal și social. Mesajul simbolului Sabian al gradului la care se află Mercur este: „Preotul binecuvântând credincioșii”.  Este nevoia de a aduce un omagiu valorilor tradiționale pe care este clădită „comunitatea invizibilă a spiritului”.  
Luna Plină din semnul Rac ne îndeamnă să găsim răspunsul în propriul suflet, în trecut, în ceea ce am clădit cândva și s-a pierdut pe traseu, pe drumul vieții. Ceea ce ne lipsește, de fapt, pentru a ne vedea cu adevărat și a ne regăsi este iubirea de sine, teama că, dacă ne-am privi cu adevărat, ne-am scufunda în propriul abis. Este un moment prielnic să ne aducem în lumină și să ne iubim așa cum suntem, cu bune și cu rele descoperind astfel o lume plină de lucruri bune, care așteaptă să fie explorate.  Mesajul acestui moment este de „a folosi” (Capricorn) ceea ce „simțim” (Rac) în sensul redescoperirii celor mai valoroase daruri pe care le deținem: „Mă detașez de trecut și de cei din jurul meu spre a-i iubi pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce îmi aduc. Îmi exprim emoțiile cu siguranță deplină”.
         Luna Plină în semnul Rac are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 12 ianuarie şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 23°.

No comments:

Post a Comment